Зареждам...
ПАРЦЕЛИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ЖИЛИЩНИ И КУРОРТНИ КОМПЛЕКСИ - СВЕТИ КОНСТАНТИН - КЪСЧЕ ОТ РАЯ


изтегли меморандум


Проектът "Свети Константин" носи името на местността, разположена 10 км. южно от гр.Варна. Едно от малкото останали девственни кътчета по българското, черноморско крайбрежие, което дава всичко необходимо и стойностно на наемателя или купувача, на елитен недвижим имот. Разположен в екологично чиста, незастроена зона, сред естествени гори и 30 километрова, девственна плажна ивица със златист пясък и кристално чиста вода. Идеалното място за живеене, само на десет минути от центъра на най-добрия град за живеене в България – морската столица Варна. На пет километра от най-красивите и чисти плажове в България, с отличен климат, без влага и пречистен от заобикалящата гора и подножието на Стара планина въздух, парцелът се намира по средата на българското крайбрежие, в най-близката крайградска зона на Варна, село Приселци. Заобиколен в радиус от 10 километра от световноизвестните поставени под закрилата на ЮНЕСКО три природни резервата: "Лонгоза;" "плажа и устието на река Камчия"; "Побити Камъни", в непосредственна близост до плажа "Паша Дере".

ЛОНГОЗА – с навлизащите до 300-400 метра в гората пясъчни дюни.
УСТИЕТО И ПЛАЖА НА РЕКА КАМЧИЯ – едно от най-красивите места на българското крайбрежие с безкрайните си плажове и кристално чисти води.
ПОБИТИ КАМЪНИ – многочислени групи от каменни колони, артефакти с възраст над 40 млн. години, ситуирани сред малка пясъчна пустиня.
ПОДНОЖИЕТО НА СТАРА ПЛАНИНА – най-старата планинска верига.

Урбанистичните показатели са отлични:

- югоизточно изложение;
- лек за строителство наклон, осигуряващ добра видимост на бъдещия сграден фонд;
- отстои на 2 км от главния път Варна - Бургас, без замърсяване и шум;
- на известния път на прелета, на птиците - "Виа Понтика";
- видимост към водно огледало - красив морски изглед;
- заобиколени от естествени гори, чист въздух, спокойствие и тишина;
- мек климат с топла зима и прохладно лято;
- наличие на свързващ с пътя Варна - Бургас асфалтов път, пресичащ заобикалящият земите горски пояс;
- наличие на естествени дерета за заустване на пречистените битови, отпадни води;
- наличие на плитки, качествени, подпочвени води за задоволяване на собствените нужди чрез сондаж;
- наличие на далекопровод 20 kV за електрифициране на територията;
- на 3 км. от един от най-красивите и чисти, диви плажове на България - "Паша Дере", със златен пясък и кристални води;
- на 10 минути с кола от едни, от най-красивите природни резервати на България "Лонгоза", "Камчия" и "Побити Камъни";
- на 10 минути с кола по магистрален и първокласен път от морската столица на България - град Варна;
- на 15 минути с кола по магистрален и първокласен път от международно летище, морска гара, жп гара и яхтено пристанище Варна;
- разположени по средата на Българското Черноморие: 10 км от курорта Камчия, в който инвестира правителството на Москва; 30 км от курорта Свети Константин и Елена и двореца Евксиноград; 40 км от курорта Златни Пясъци; 55 км от курорта Албена; 80 км от курорта Слънчев Бряг и старинния град Несебър.

Голям е интереса в района за поседмичен наем от страна на западноевропейски туристи, основно от Англия, Франция, Холандия, Германия и Русия. Високо се ценят съчетанието и визията на запазена, и дива природа в непосредственна близост до града, духа на селското ранчо, фермата с животни, чистия въздух и кристалните води на безкрайните плажове, където направо от пясъка и дюните започва гората.

Земите на проекта "Свети Константин" са предназначени за изграждане на ваканционни - жилищни комплекси и отдаване в летния сезон на имотите в тях на поседмичен наем или продажбата им. Част от парцелите са с одобрен и влязъл в сила подробен план за застрояване ПУП-ПРЗ. Разрешената височина за строителство е 10 метра, до 3 етажа. Върху площ от 121 000 кв.м. е разработен генерален план за изграждането на комплекс от 118 къщи и 162 апартамента разположени в 15 триетажни сгради за отдаване под наем и или продажба. 
Всички къщи разполагат със самостоятелен двор, дискретно организиран и затворен посредством жив плет от общата парко среда на комплекса. 
Ситуирани са местата за паркиране на автомобили. До самия вход на комплекса се намира помещението за охрана и видео наблюдение с автоматично отварящ се портал и собствен трафопост в непосредствена близост до него.
Електро-генератор в случай на авария ще осигурява работата на всички важни съоръжения, като хидрофорна инсталация, охрана и видео наблюдение, градинско осветление, автоматично отваряне на портала и др. осигуряващи общото ползване на комплекса.

В генералния план на комплекса са предвидени още: 

- 2 фитнес и СПА комплекса; 
- 3 басейна; 
- 2 игрища за тенис на корт; 
- футболно игрище; 
- баскетболно игрище; 
- база за конна езда с манеж; 
- 2 детски къта; 
- козметична клиника с хотелска част; 
- улица на изкуствата и занаятите; 
- 2 изкуствени езера; 
- 3 ресторанта с лятна градина, сцена и детски кът.

Линк към генералния план: http://78.83.16.143/SaintConstantine.pdf

Анализите на резултатите от отдаване на поседмичен наем и продажби в района разкриват силно атрактивни показатели, като висока годишна доходност, кратък срок (5-7 години) и висока норма на възвращаемост, на инвестицията. Причина за това е, както запазената от строителство, невероятна природа, заобикаляща местността Свети Константин, така и пазарната конюнктура - голямо търсене и липса на предлагане на подобен продукт в района. Търсят се и се предлагат много съпътстващи услуги. Не на последно място годишните данъци и такси върху имотите са твърде ниски (символични), 3-4€ за апартамент и 6-8€ за къща.

ЦЕНА: 5 800 000