Зареждам...
ПАРЦЕЛИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ЖИЛИЩНИ И КУРОРТНИ КОМПЛЕКСИ - МОРСКИ ХОРИЗОНТ - КЪСЧЕ ОТ РАЯ


изтегли меморандум


Проектът „Морски Хоризонт” е кръстен в чест на красивия морски изглед, който се открива от парцела. Едно от малкото останали девственни кътчета по българското, черноморско крайбрежие, което дава всичко необходимо и стойностно на наемателя или купувача, на елитен недвижим имот. Разположен в екологично чиста, незастроена зона, сред естествени гори и 30 километрова, девственна плажна ивица със златист пясък и кристално чиста вода. Идеалното място за живеене, само на десет минути от центъра на най-добрия град за живеене в България – морската столица Варна. На пет километра от най-красивите и чисти плажове в България, с отличен климат, без влага и пречистен от заобикалящата гора и подножието на Стара планина въздух, парцелът се намира по средата на българското крайбрежие, в най-близката крайградска зона на Варна, село Приселци. Заобиколен в радиус от 10 километра от световноизвестните поставени под закрилата на ЮНЕСКО три природни резервата: "Лонгоза;" "плажа и устието на река Камчия"; "Побити Камъни", в непосредственна близост до плажа "Паша Дере".

ЛОНГОЗА – с навлизащите до 300-400 метра в гората пясъчни дюни.
УСТИЕТО И ПЛАЖА НА РЕКА КАМЧИЯ – едно от най-красивите места на българското крайбрежие с безкрайните си плажове и кристално чисти води.
ПОБИТИ КАМЪНИ – многочислени групи от каменни колони, артефакти с възраст над 40 млн. години, ситуирани сред малка пясъчна пустиня.
ПОДНОЖИЕТО НА СТАРА ПЛАНИНА – най-старата планинска верига.

Над сто годишните изследвания на Океанографския институт показват, че районът на Паша дере, където се намират парцелите е един от трите района с най-добра "роза на ветровете" по черноморието ни. Чист въздух, освежаващи въздушни потоци идващи от подножието на Стара планина, лечебен климат за белодробни заболявания.

Урбанистичните показатели са отлични:

- югоизточно изложение;
- лек за строителство наклон, осигуряващ добра видимост на бъдещия сграден фонд;
- отстои на 300 м. от главния път Варна - Бургас, без замърсяване и шум;
- на известния път на прелета, на птиците - "Виа Понтика";
- видимост към водно огледало - красив морски изглед;
- заобиколени от естествени гори, чист въздух, спокойствие и тишина;
- мек климат с топла зима и прохладно лято;
- наличие на естествени дерета за заустване на пречистените битови, отпадни води;
- наличие на плитки, качествени, подпочвени води за задоволяване на собствените нужди чрез сондаж;
- наличие на далекопровод 20 kV за електрифициране на територията;
- на 5 км. от един от най-красивите и чисти, диви плажове на България - "Паша Дере", със златен пясък и кристални води;
- на 5-10 минути с кола от едни, от най-красивите природни резервати на България "Лонгоза", "Камчия" и "Побити Камъни";
- на 10 минути с кола по магистрален и първокласен път от морската столица на България - град Варна;
- на 15 минути с кола по магистрален и първокласен път от международно летище, морска гара, жп гара и яхтено пристанище Варна;
- разположени по средата на Българското Черноморие: 10 км от курорта Камчия, в който инвестира правителството на Москва; 30 км от курорта Свети Константин и Елена и двореца Евксиноград; 40 км от курорта Златни Пясъци; 55 км от курорта Албена; 80 км от курорта Слънчев Бряг и старинния град Несебър.

Парцелът с площ 11 685 кв.м на проекта "Морски Хоризонт" е предназначен за изграждане на ваканционен или жилищен комплекс и отдаване в летния сезон на имотите му в на поседмичен наем или продажбата им. Той се намира на 800 метра южно от Приселци по пътя Варна – Бургас, на 12,5 км. от град Варна, на 23 км. от международното Варненско летище. Приселци е оживено селце и се развива като добре организирана, южна крайградска зона на Варна с поликлиника, училище, детска градина, поща, много магазини и заведения. Осигурена е постоянна транспортна връзка с града. В селото са закупили имоти и живеят повече от 80 семейства на чужди граждани.

Парцелът „Морски Хоризонт” има одобрен и влязъл в сила подробен план за застрояване ПУП-ПРЗ. Разрешената височина за строителство е до 10 метра, 3 етажа. 

Генералният план за развитие на парцела съдържа:

- 6 триетажни сгради, с 12 апартамента всяка; 
- 3 групи от едноетажни къщи на калкан (двойки къщи); 
- 2 самостоятелни едноетажни къщи. 

По-подробно можете да се запознаете с архитектурния каталог - генерален план на комплекса, на следния линк: http://78.83.16.143/SeaHorizon.pdf

Всички къщи разполагат със самостоятелен двор, дискретно организиран и затворен посредством жив плет от общата парко среда на комплекса. Организирана е зона за отдих, която включва фитнес и СПА център, 18 метров басейн със зона за плажуване, клуб кафе-ресторант, детска занималня. Ситуирани са местата за паркиране на автомобили. До самия вход на комплекса се намира помещението за охрана и видео наблюдение с автоматично отварящ се портал и собствен трафопост в непосредствена близост до него.
Електро-генератор в случай на авария ще осигурява работата на всички важни съоръжения, като хидрофорна инсталация, охрана и видео наблюдение, градинско осветление, автоматично отваряне на портала и др. осигуряващи общото ползване на комплекса. Очакваната годишна такса, в случай на работещи без допълнителна цена за ползването им фитнес и СПА център, басейн със зона за плажуване ще бъде в рамките на 6,8-7,3 € за кв.м. върху общата разгъната площ на имотите. Таксата ще включва целогодишните разходи по поддръжката на общите части на комплекса, поддръжката на парка, басейна, фитнес и СПА центъра, охраната и видео наблюдението, разходите за осветление, използваната вода и препарати за поддръжката на тревните площи и растителността, предотвратяване на аварии и ремонтни работи с единична стойност до 100 €, всички консумативи-химикали за ежедневната поддръжка на басейна.

Проектът е конструиран с цел МАКСИМАЛНА АЛТЕРНАТИВНОСТ В ЕКСПЛОАТАЦИЯТА МУ, която гарантира неговата жизненост и в случай на не до там добро развитие на пазара. Именно за това така предвиденото застрояване и видове услуги в курортното селище са многофункционални и биха били добро решение както за по-нисък клас туристически продукт, така и за по-висок.

Голям е интересът в района за поседмичен наем от страна на западноевропейски туристи, основно от Англия, Франция, Холандия, Германия и Русия. Високо се ценят съчетанието и визията на запазена, и дива природа в непосредственна близост до града, духа на селското ранчо, фермата с животни, чистия въздух и кристалните води на безкрайните плажове, където направо от пясъка и дюните започва гората.

Анализите на резултатите от отдаване на поседмичен наем и продажби в района разкриват силно атрактивни показатели, като висока годишна доходност, кратък срок (3-5 години) и висока норма на възвращаемост, на инвестицията. Причина за това е, както запазената от строителство невероятна природа, заобикаляща парцела на проекта Морски Хоризонт, така и пазарната конюнктура - голямо търсене и липса на предлагане на подобен продукт в района. Търсят се и се предлагат много съпътстващи услуги. Разходите, за разлика от постоянно работещия хотел са ниски и с малки изключения започват, и завършват с периода на наемане. Целогодишно ангажираният персонал е малоброен. Клиентът заплаща допълнително ползваните ел.енергия, спално бельо и кърпи, крайно почистване и въобще, всичко което консумира. Не на последно място годишните данъци и такси върху имотите са твърде ниски (символични), 3-4€ за апартамент и 6-8€ за къща.

ЦЕНА НА ПРОЕКТА: 890 000 €